Hopp til hovedinnholdet

Økt utflod, smerter i nedre del av magen og brun utflod

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Siden det er så tabu har jeg ikke kunnet diskutert dette med noen. Jeg har de siste ukene plutselig fått brunt utflod (har ikke mensen). Det har ikke skjedd før. Alt startet med at jeg begynte å blø under sex eller fikk blod i utflod etter sex. Dersom jeg gjør noe seksuelt kommer det en blanding mellom mørkerød og brun utflod etterpå. Har også vondt nedre del av magen ofte, og har fått økt utflod. Søkte på alt dette og så at jeg hadde flere av symptomene til livmorhalskreft, men så på nettet at man egentlig ikke får ta test før fylte 25 år. Er dette noe jeg burde sjekke eller håpe på går over? Tør ikke ha sex lenger, og er redd for å plutselig få brune utflod.

Besvart 28.04.2017 23:50
 

Svar
Hei

Så bra at du sjekker op endringer du oppdager i underlivet. Grunnen til blødninger etter samleie er oftest rift eller sår. Det kan lett komme om man ikke har vært våt nok i skjeden ved samleie. Noen har en lettblødende livmorhals av en eller annen grunn. Det er ikke farlig.

Om du bruker p-piller eller andre hormonelle prevensjonsmidler, er mellomblødninger en vanlig bivirkning. Har du hatt ubeskyttet samleie? Blødning kan også skyldes en kjønnssykdom så hvis du tenker at det kan være mulig at du er smittet, bør du teste deg for Klamydia på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen din.

Jeg tror det er lite sannsynlig at den bruke utfloden er tegn på livmorhalskreft. Men du kan gjerne be om undersøkelse for det også selv om du er under 25 år.

Ved helsestasjon for ungdom er det gratis å få underlivsundersøkelse. Men du kan også bestille time hos fastlege eller gynekolog som er spesialistlege på kvinners underliv.

Se vedlagte artikler.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Underlivsundersøkelse for jenter

Gynekolog

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom (ung.no)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre