Hopp til hovedinnholdet

Smerter i ribbeina, bør jeg ta røntgen?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Eg ha fått eit slagg i ribbeinå og har kjent smerte i 20 dager nå og har lugget merke til at det eine rinneine er 1-2 cm lengre ut en dei andre og det ribbeinet er i den nedre dellen av ribbeinå. Bør eg oppsøka lege og ta rønken

 

Svar
Hei

Det kan være du har fått en brist i ribbeinet, og også mulig et brudd. Det er ekstremt smertefullt og blir ofte verre den andre uka etter skaden. Det tar også litt tid før smertene blir borte. Det er stort sett ikke farlig med brudd på ribbeinet, og det er lite å gjøre med det. Det må bare gro av seg selv. 

En sjelden gang kan bruddet være så stygt og alvorlig at benet som er brekt kan stikke hull i lungesekken slik at du får en punktert lunge. Da får man akutte pusteproblemer. Det er derfor viktig å oppsøke lege hvis man har dårlig pust i tillegg. 

Vi på ung kan ikke si så mye om hva som har skjedd med deg. Har du økende smerter eller andre plager skal du ta kontakt med lege. Hvis det er relativt likt så er det ikke noe å gjøre med det før det gror av seg selv. 

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse