Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Forsinket pubertet

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt sen pubertet, fått sprøyter med hormoner (testosteron) på sykehuset. Gikk opp i vekt, blant annet, og jeg ble utvikla... Men penis er ikke så stor, kanskje cirka 5-7 cm... Er ikke sikker på om dette er i slapp tilstand eller erigert (stiv)... De testa meg også for kromosomfeil, mener jeg, men alt er i orden, ingen feil! :-) . Leste plutselig om Kallmanns syndrom... Kan jeg ha dette? PS . Hvorfor kan man ikke være eldre enn 20 år for å sende inn spørsmål her?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du spør om du kan ha Kallmanns syndrom. Jeg vet dessverre ikke hva slags utredning du har vært gjennom så langt så det er dessverre vanskelig å svare sikkert på det. Kallmanns syndrom er en arvelig tilstand. Flere gener er koblet til syndromet. Disse genene ligger på forskjellige kromosomer og har ulik arvegang. Per i dag kan mellom 30 % og 40 % identifiseres ved genetisk analyse.
Jeg vil anbefale deg å kontakte legen som følger deg opp og forhøre deg med han/hun vedrørende dette. det vil eventuelt være mulig å ta genprøve dersom det foreligger indikasjon for det.

 

Ung.no er en spørretjeneste for barn og unge og derfor er aldersgrensen satt til 20 år.

 

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse