Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid kan jeg gå uten mat før jeg enten besvimer eller blir tvangsforet?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sitter nå å venter på innleggelse på UPA, men det er fordi jeg sliter med depresjon og angst. Jeg har en spiseforstyrrelse, men er enda "normalvektig". Det kan gå over ett døgn mellom hver gang jeg spiser, eller så spiser jeg så mye at jeg ikke klarer å gjøre noe, da spyr jeg det opp igjen eller tar avføringsmidler. Jeg har slitt med å spise i flere år, men ingen har lagt merke til det. Jeg lurer på hvor lang tid jeg faktisk kan gå uten mat før jeg enten besvimer eller blir tvangsforet (når jeg blir innlagt på UPA)?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss.

Det er godt å vite at du får tilbud om en innleggelse og jeg håper du benytter deg av all den hjelpen du får fra UPA. Det er viktig at du spiser - hver dag og til alle dagens måltider (frokost, lunsj, middag og kveld). Du beskriver et veldig uheldig spisemønster, som jeg blir veldig bekymret for. Det er veldig- veldig farlig å ikke drikke og spise. 

Jeg ber deg ta imot all hjelp du kan få og være ærlig med deg selv og de du skal samarbeid med. 

Jeg kan dessverre ikke svare på spørsmålene dine og det er fordi jeg er blir veldig bekymret for hva du skal med den informasjonen. Når du er innlagt vil du bli passet på og de vil forsøke å hjelpe deg til å få til et bedre forhold til mat, egen kropp og følelser.

Ta godt vare på deg selv. Jeg håper du får det bedre snart!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse