Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg begynte å barbere tissen min for en stund siden men har alltid hatt dette problemet nemelig, at jeg ikke får vekk alt av hår

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynte å barbere tissen min for en stund siden men har alltid hatt dette problemet nemelig, at jeg ikke får vekk alt av hår, og skjærer meg mye. Det blir alltid igjen små stive hår. Jeg tror forsovit jeg gjør alt riktig, tar først vann så barberskum så barber først nedover så oppover. Men det funker bare ikke hjelp!!!!! Itilegg får jeg har i rumpa jeg er svært redd for å barbere der

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Hårvekst er en naturlig del av puberteten. Man får hår på steder man ikke har hatt hårvekst før, f.eks under armene og i underlivet. Hvor mye og når det kommer varierer veldig fra person til person, men felles er at alle får økt hårvekst i puberteten.

Om man velger å fjerne håret eller ikke, er opp til hver enkelt. Noen synes det er greit å la det vokse fritt, mens andre liker å fjerne alt. Det bør nevnes at intimbarbering har flere negative faktorer. Mange får hudplager og det er dokumentert at kjønnshårene spiller en positiv rolle for seksualiteten, blant annet ved at de øker stimuleringen til hudnervene. Du kan dermed få en mer positiv seksuell opplevelse hvis du lar være å fjerne hårene. 

For å få den beste barberingen er det viktig å bruke et skarp og rent barberblad, og helst et nytt. Det er ikke slik at dyre barberblad er best. I tillegg vil man oftere kunne skifte blad for hver barbering om det koster litt mindre, slik at man får friske blad med mindre bakterier.

Ha god hygiene og vask området godt før barbering. Har man plager med mye hårsekkbetennelser kan man forsøke å bruke desinfiserende midler som for eksempel Pyrisept. Bruk mye varmt vann for å gjøre hårene myke. Du kan også bruke barberskum eller barbergele men la denne sitte på i noen minutter før du begynner barberingen så det får tid til å virke.

Barber alltid MED håret og ikke mot! Barberer du mot hårene vil du lettere få en hårsekkbetennelse. Det er viktig å rengjøre både før og etter barberingen. Man kan også smøre huden inn med en fet uparfymert fuktighetskrem.

Bruk akkurat samme metode om du ønsker å barbere deg i rompa

Samme hva du bruker vil det sitte igjen noen små "stubber". Dette fordi du ikke klarer å få med hårroten.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse