Hopp til hovedinnholdet

Vil puppene mine vokse om jeg spiser mer?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente som er veldig usikker på vekten min. Vil ikke legge på meg. Så jeg spiser ikke så mye til hvert måltid. Samtidig har jeg veldig små pupper. Er det sånn at om jeg spiser mer, vil puppene mine vokse å? Obs

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år.


Takk for ditt spørsmål til Ung.no.

Alle jenter får pupper. Noen får store, noen middels, andre får små.

Det er ulik fasong på puppene og ulik størrelse. Noen har store brystknopper, andre helt flate knopper. Det er også helt normalt at den ene puppen er større enn den andre. Alle er altså forskjellige. 

Bryster består av fett, bindevev og melkekjertler, ikke muskler. Man kan derfor ikke trene seg til større bryster. Brystene er stort sett ferdig utvokst når man er ferdig med puberteten, men de kan endre seg senere i livet også. Noen kan få litt større bryster ved hormonpåvirkning (ved menstruasjon eller ved bruk av hormonell prevensjon), ved graviditet og hvis de går opp i vekt. Man kan derfor også få mindre bryster hvis man går mye ned i vekt.

Hvis du er engstelig for å gå opp i vekt, er det faktisk slik at du ikke må spise for lite. Det viktigste er at du lar kroppen din være på den vekten som er normalt for deg. Da bør du heller tenke på at du skal regulere vekten på en god måte. Spis derfor regelmessig 4-5 måltider pr. dag for å holde forbrenningen oppe. Hvis du er unormalt tynn, vil også puppene dine være små, og sannsynligheten for at de blir større om du går opp i vekt er stor.

Men arv er den viktigste faktoren som bestemmer hvordan brystene skal se ut hos deg. Det er ikke bare fra mor man får disse genene, så man trenger ikke å få bryster i samme størrelse som moren din har.

Det er mange som bruker mye tid i speilet for å se etter alt som er rart og annerledes hos seg selv. Ofte har man ikke andre å sammenligne med enn kvinner i magasiner som ofte har blitt redigert og som ikke ser så perfekte ut i virkeligheten. Det beste er å godta at man er som man er og heller fokusere vekk fra forskjellen og heller se på det man trives med hos seg selv.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse