Hopp til hovedinnholdet

Jeg har noen ganger veldig vondt bak i leggen som varere i ca 1 minutt. Hva er dette?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Heihei! Jeg er en jente på 13 år og jeg får noen ganger kjempevondt bak leggen! Igår svømte vi og det var da det skjedde, jeg tror jeg sparket i vannet litt for hardt og da ble tåa mi mitt bøyd akkurat da. Og leggen min føltes veldig hardt. Idag når jeg satt på do fikk jeg vondt igjen! Det varte i ca 1 minutt. Jeg er 1.63cm veier 63-64kg!! Trenger svart veldig fort

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er selvsagt vanskelig å si hva dette er helt sikkert når vi svarer her på nettet. Det høres mest ut som om du har en krampe i muskelen. Det er veldig vanlig og kommer ofte i leggen.

Krampe i leggen er kjempevondt og man kan kjenne at muskelen blir veldig hard. Ofte hjelper det å reise seg opp og legge vekt på den foten som har krampe. Noen få ganger skyldes det sykdom, men oftest er det ingen kjent årsak til at det kommer. Du kan lese litt om det her også. 

Så lenge det ikke kommer ofte så trenger du ikke gjøre noe med dette, men synes du det nå kommer veldig ofte er det greit å snakke med en voksen og vurdere en tur til legen. Noen ganger skyldes kramper at man har for lite av enkelte mineraler i kroppen

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse