Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at jeg puster kald luft i nesa. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på er det noe galt med meg? Om kvelden/natta når jeg skal sove føles det som om jeg puster kald luft(gjennom nesa) uansett temp inne på rommer. Dette fører til at jeg aldri kan sove uten sokker uansett temp(var i spania 30-40 grader måtte allikevel sove med sokker) for hvis jeg gjør det, blir jeg tørr og ubehagelig i halsen eller området der det føles som lufta stopper når jeg puster gjennom nesa (øverst på baksiden av munnen) som fører til at jeg blir forkjølet. Jeg har ikke peiling på hva det kan være og har ikke lest/hørt om andre som har noe liknende. Å ta kontakt med lege føler jeg ikke er noe alternativ fordi han forteller deg det du allerede vet også får han penger for å gjøre ingenting. Med andre ord bortkasta penger :/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager at du får så sent svar. 

Det er ikke rart man føler det er bortkastet hvis man ønsker å få et svar, men ikke føler at legen kan svare på spørsmålet ditt. Det er dessverre ikke alt med menneskekroppen som det er lett å sette en diagnose eller gi en god forklaring på. Den er ganske kompleks! 

Det er ikke så lett å si hva som gir deg disse plagene. Det at du er kald på bena skal ikke ha noe med at du får kald luft i nesen og blir forkjølet.

Mange opplever å bli litt kald og klam på føttene på natten, og derfor ønsker å sove med sokker på. Det er ikke noe som er galt med deg for det, og så lenge du ikke føler det ubehagelig er det bare å sove med sokker på. 

Noen kan bli litt tørre i nesen. Særlig hvis man bruker nesespray eller bare får pustet i det ene neseboret. Da kan det være at luften ikke blir varmet opp nok på vei ned til halsen, og man kan føle at man blir tørr i halsen og det kan svi litt i nesen når man puster inn. Hvis du ikke sliter med at du er tørr i munnen og øynene i tillegg er det nok ikke noe som er generelt galt med deg. 

Det er ikke lett for oss å fortelle deg hva som er galt, for vi får ikke kikket i nesen din eller stilt deg noen flere spørsmål for å komme nærmere hva dette kan være. Hvis dette er noe du trenger å få et bedre svar på må du nesten snakke med legen din. Noen ganger får man ikke noen gode svar fordi det ikke er noe som man kan forklare. Det er frustrerende, men alt med menneske er ikke kjent enda!

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse