Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Nesten etter hver gang jeg har bæsjet så kommer det litt slim og helt klart, lyst blod.. jeg mistenker at det kan være rifter..

Jente 16 år
 

Spørsmål

1) nesten etter hver gang jeg har bæsjet så kommer det litt slim og helt klart, lyst blod.. jeg mistenker at det kan være rifter.. men neon ganger så blir eg redd og tror det kan være noe farligere... 2) Jeg hadde klamydia, og jeg har en fast partner som også ble smittet av meg.. vi tokk aldri noe kur mot dette... utrolig dumt. men klamydian forsvant av seg selv... hvordan er det mulig at begge ble kurert over 3 år?? jeg har tatt 4 tester og alle har vært negative. etter at klamydia og symtomene forsvant har jeg vært bekymret for at sykdommen ble borte, men at noe har blitt skadet.. jeg kjenner neon ganger stikking ved eggstokkene og rundt hoftene og bekkenet og lyske. det er ikke vondt bare ubehaglig og smertene varer ikke lenge men kommer ivertfall en gang om dagen.. kanskje jeg bare er paronoid eller faktisk syk 3) hvor mye ca koster GU, jeg vil ikke gjøre det hos fastlegen siden han er en mann jeg ønsker ikke informasjon om sykdommen ogsånt men konkret svar

 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss i ung.no

Du har flere spørsmål. 

1. Jeg er enig med deg at det kan høres ut som at det er rifter som kan være grunnen til at du ser litt lyst blod etter at du har bæsjet. Det kan være flere grunner til at man får rifter bl.a hvis avføringen er hard, men du skriver at det skjer nesten hver gang. Hvis dette har pågått en stund synes jeg du skal ta en tur til legen din for en sjekk. Du sier at du har slim i avføringen.  Slim i avføringen kan skyldes irritabel tarm. Dette er en vanlig og ufarlig tilstand, men plagsomt. Dette er også noe jeg ville tatt opp med legen.  Legen vil kunne  undersøke hva dette skyldes og gi deg råd om hvordan du kan evnt kan unngå det. 

2. Du skriver at du har hatt klamydia og at du også smittet også partneren din. Dere tok aldri noen kur mot klamydia. Det er riktig at ubehandlet klamydia kan forsvinne av seg selv - det kan ta opptil flere år. Ubehandlet klamydiainfeksjon kan hos jenter gi egglederinfeksjon, som i sin tur kan lede til kroniske magesmerter, svangerskap utenfor livmoren eller fremtidig barnløshet. Gutter kan få infeksjon i bitestikkel, samt mulig nedsatt fertilitet ved at sædkvaliteten svekkes. Derfor er det alltid anbefalt å behandle infeksjonen med antibiotika og ikke vente til det går over av seg selv. 

Du beskriver at du innimellom kjenner stikking ved eggstokkene og rundt hoftene og bekkenet og lysken. Det er vanskelig å si hva dette kan være. Det er tydelig at du bekymrer deg for at du har fått "varige skader" pga din ubehandlete klamydia. Jeg råder deg til å ikke tenke på det, det er uansett ikke noe du kan gjøre med det nå. Sannsynligvis har du ikke fått "varige men". 

3. Du lurer på hva det koster å ta en GU. Du ønsker ikke gå til fastlegen din fordi han er mann. Hvis du går på helsestasjon for ungdom er det gratis med GU hos legen.

Oppsummert vil jeg anbefale deg en legesjekk for plagene dine. Da slipper du å gå rundt å tenke at du er "paranoid" og heller bli beroliget for at du har fått en sjekk.

Lykke til 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare sykdommen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke går med smitten lenge eller de smitter videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex