Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt skikkelig problemer med sopp i underlivet, og nå ser det ut som det kommer tilbake igjen. Hvordan kan jeg forebygge det?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt skikkelig problemer med sopp i underlivet. Jeg har nå gått på kur ca. 3-4 ganger (i løpet av 1,5 år) og nå virker det som om det er kommet tilbake igjen. Jeg er veldig lei av dette og lurer på om det er noe jeg kan gjøre for å forhindre at det kommer tilbake eller forebygge? Det er veldig slitsomt og jeg føler meg så rådvill og jeg skjønner ikke hvorfor det fortsetter å komme tilbake da jeg er renslig og alt...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Etter å ha lest det du skriver forstår jeg godt at du ønsker råd om hva du kan gjøre for å bli kvitt soppinfeksjonene som stadig kommer tilbake.

Soppinfeksjoner i underlivet er veldig vanlig, men også veldig plagsomt. Du kan lese mer om soppinfeksjon, årsaker og tips til behandling/forebygging på Sex og samfunn. 

Noen forebyggende tiltak:

  • Bruk kun vann når du vasker underlivet, heller ikke intimsåpe.
  • Bytt bind hyppig under mensen
  • Prøv en periode uten parfymert vaske- og skyllemiddel når du vasker undertøyet ditt
  • La underlivet lufte seg godt ved ikke å bruke truse på natta

Det er noen jenter som sliter med å bli kvitt soppinfeksjoner selvom de er flinke til å forebygge, og dersom dette fortsetter å være et problem for deg vil jeg anbefale deg å oppsøke lege. Du kan benytte lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivsplager
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivsplager