Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

14 år jente, er sammen med 16 år gutt. Hatt sex mange ganger, blitt gravid.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei,jeg er 14 år jente å er sammen med 16 år gutt også vi hatt sex mange ganger å blitt gravid.jeg vil ikke gå til helsestasjon fordi jeg redd for at kanskje de kommer til å si det til foreldrene mine,hva skal jeg gjøre ? Jeg vil beholde barnet vårt men vet ikke hvordan, er det lov å ha barn på 14 år?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er du selv som bestemmer om du skal beholde barnet. Ingen kan tvinge deg til å ta abort. 
 
Det er viktig at du snakker med noen om dette. Du må få informasjon om hva som skjer i kroppen din, få veiledning om vitaminer og kosthold, og hvordan du skal leve for best mulig å ivareta helsen din og fosterets helse. 
 
Du vet at på sikt kan du ikke skjule at du er gravid. Hvis det er vanskelig å snakke med de hjemme, kan du snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Det er gratis å snakke både med de på helsestasjon for ungdom, fastlegen din og svangerskapskontroller er også gratis. 
 
Snakk med de hjemme eller på helsestasjon for ungdom så snart du kan!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer

Svangerskapskontroll for deg som er gravid

Lege sjekker gravid jente (colourbox.com)

Hvis du er gravid, har du rett til gratis svangerskapskontroll hos lege og jordmor. Du kan ta kontakt med fastlege eller jordmor på helsestasjonen når som helst i svangerskapet, men det vanlige er å ha første time en gang mellom 8. og 12. svangerskapsuke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet