Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

 Røykt hasj. Falt og slo hodet. 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg røyket hasj på en fest og besvimite etter en lang gåtur hjem. Jeg slo også hodet når jeg falt. Vet ikke vor hardt jeg slo hodet, men har ikke hatt noen hjernerystelse symptomer i ettertid, bare en ganske god kul i panna. Jeg lurer på om det ha noen effekt på meg i ettertid at jeg besvimte av hasjen. Er dette farlig eller handler det bare om at jeg var sliten eller kanskje hadde lavt blodsukker?

Besvart 10.08.2017 13:29
 

Svar
Hei

Det er ikke godt å si hvorfor du falt.  En kan jo være uheldig og falle uansett. Men det er lettere å falle når man er ruspåvirket. Skader som skjer når man er på fest og har tatt ulike rusmidler, kommer gjerne av en kombinasjon. En kan både være sliten, ustø og svimmel pga rusmidler, og sulten og trøtt. 

Dersom du ikke har andre symptomer etterpå, har du nok ikke fått hjernerystelse. Det er en skal være obs på da, er om en fortsatt er svimmel, ser dobbelt eller har andre synsforstyrrelser, kaster opp eller er kvalm, eller er uvanlig trøtt eller oppgira. 

Jeg tror ikke du har fått varige mén av å ha tatt hasj en gang. Hvis du slo hodet og kun fikk en kul, har nok også dette gått bra. Men det er klart at hasj er et skadelig rusmiddel som kan utløse store skader også etter relativt kort bruk. Derfor frarådes hasj, og det er jo også ulovlig.Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis / hasj

Cannabis

Hasj er den vanligste formen for cannabis i Norge og er det mest utbredte av alle de ulovlige narkotiske stoffene.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping