Hopp til hovedinnholdet

Jente 14, ca 162 cm høy. Jeg veier alt fra 40-44 kg. Er det en normal vekt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14år, ca 162 cm høy. Jeg veier alt fra 40-44 kg (kommer veldig ann på hvordan jeg har spist) Jeg er fornøyd med vekten min når jeg veier 42kg eller mindre, men hater virkelig når den blir over det, da begynner jeg å leve på ting med veldig lite kalorier i til jeg er under 42 kg igjen. Det jeg lurer på er om det er en normal vekt? Føler meg veldig dårlig og feit når jeg veier 43kg+

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er forskjell på type kroppsbygning, hvor mye muskler man har og benbygning. For at du skal forstå dette med veksten bedre, må du snakke med helsesøster på skolen når den begynner igjen, eller helsesøster på helsestasjon for ungdom. Helsesøster har en kurve som viser veksten din fra du ble født og til nå, og dere kan sammen se på denne. Du kan også snakke med fastlegen. Det er gratis å gå til fastlegen når man er under 16 år. Forklar de hjemme at du ønsker å snakke med helsepersonell om veksten din.

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse