Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg må gjøre operasjonen på ny da det skjedde en feil, har jeg krav på erstatning?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde operasjon der jeg fjernet deler av forhud pga for trang forhud for ca 1 år siden, under helbreding perioden trodde jeg noe var galt så jeg ringte urologen flere ganger, og han sa att alt gikk fint og att alt kom til å bli bra, det ble det ikke. Jeg måtte inn igjen på kontroll etter stingene var ute og han bekreftet min mistanke, operasjonen var mislykket. Mine spørsmål da er: 1. Har jeg krav på erstatning? betalte tross alt for dette. 2. Jeg burde ta operasjonen igjen, kan jeg kreve narkose denne gangen? fikk ikke tilbudet om det sist gang men jeg takler ikke den smerten en gang til...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fortvilende når man skal få behandling for en plage og ender opp med enda flere plager. Det er forståelig at du ønsker en erstatning.

Nå er det slik at ikke alle operasjoner blir vellykket. Det er mange grunner til at det ikke blir som forventet, og det er ikke alltid at det er kirurgen sin feil. Hvis det at du ikke ble fanget opp tidligere da du meldte i fra er en stor grunn til at dette ble feil, er det selvsagt noe du må ta opp. 

Vi på Ung vet ikke hva som ble gjort og hva som er feil. For å kunne gi en god vurdering om du har krav på erstatning kan du snakke med norsk pasientskadeerstatning. Du finner de på denne siden her.

Det er lov å spørre om man kan få narkose, men det er mange som blir mer dårlig og uvel av narkosen. Det er større risiko og gjøre operasjoner i narkose, og det er derfor ikke noe som velges om det ikke er strengt nødvendig. Om du får narkose er derfor noe du og legen må snakke om og vurdere ut i fra risiko og hvor vondt/traumatisk du følte den første operasjonen var. 

Håper virkelig det ordner seg fint for deg denne gangen!

 

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om