Hopp til hovedinnholdet

Hun tisser på seg hvis hun ler for mye.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ler veldig ofte litt for mye og så tisser jeg på meg. Det er utrolig flaut når det skjer. Og jeg har hatt dette problemet hele livet omtrent. Er så utrolig lei av det:((

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (15)


Jeg skjønner at dette er veldig ubehagelig for deg, men du er nok ikke alene om ha dette problemet. Noen ganger er det mulig å gjøre noe med dette problemet selv. Andre ganger må en til spesialist for å finne ut av hvorfor en tisser på seg.

Prøv i første omgang å passe på at blæren din blir tømt regelmessig slik at den ikke er overfylt. Gå ofte på do, hver tredje time. I tillegg bør du gjøre knipeøvelser for å styrke bekkenmuskulaturen som styrer tissemuskulaturen. Det kan være at denne muskelen er litt svak hos deg. Dette gjør du ved å knipe rompa ofte igjen, knip så ofte du orker og når du husker på det.

Hvis dette ikke hjelper og du ikke blir bedre, så bør du ta deg en tur til fastlegen din. Han kan henvise deg videre til en spesialist (urolog - spesialist på nyrer, blære og urinveier).

I dag finnes det god behandling for slike tilstander og det kan være du kan oppnå bedring med medisiner.

Lykke til!

 

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivsplager
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivsplager