Hopp til hovedinnholdet

Jeg er feit og ønsker å gå ned i vekt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg er rett og slett feit og jeg ønsker å gå ned i vekt/bli tynnere. Alle jentene på trinnet mitt er kjempe tynne så kommer jeg som en feit gris. Jeg vil bli tynn. Det er ingen som liker meg siden jeg er så feit. Jeg er 14 år, 166cm og veier 78kg. Jeg har egt lyst på spiseforstyrrelse siden jeg vil bli tynn

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du rett og slett er feit, og at du ønsker å bli tynnere. Du sier at alle jentene på trinnet ditt er kjempetynne, og du føler deg som en gris sammenlignet med dem. Du sier at det ikke er noen som liker deg fordi du er så feit. Du skriver til slutt at du har lyst til å få en spiseforstyrrelse for å kunne gå ned i vekt.

Jeg skjønner at du synes det er vanskelig å være overvektig. Jeg synes likevel det er litt trist er at du har slike negative tanker og tenker så negativt om deg selv og kroppen din. Og at du på toppen av det hele ønsker å få en sykdom for å bli tynnere.

Jeg er enig i at du kanskje kan gå inn for å gå ned noen kilo. Det bør foregå i samarbeid med noen voksne - kanskje mamma og pappa, og/eller helsesøster på skolen. Du skal gå ned i vekt for å få en god helse og få det lettere i hverdagen, ikke for at du skal bli "som alle de andre" og for at du skal bli bedre likt! Alle mennesker er forskjellige, og det handler mye om å bli glad i seg selv slik man er! Dersom du er trygg på deg selv og den du er, vil dette også påvirke vennene dine og  vennskapsforholdet ditt til dem. Da vil vekta di ikke ha noe å si!

Jeg legger ved to artikler jeg synes du skal lese; en om vekt, og en om enkle slankeråd.

Jeg håper du finner nytte i svaret fra meg, takk for at du bruker ung.no - og masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse