Hopp til hovedinnholdet

Smerter etter slag

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, for en dag siden ble jeg veldig frustrert og slo den høyre knoken min hardt i en flisvegg... knokkelen på den midterste fingeren ble hardest rammet og knoken min hovnet litt opp. Når jeg våknet i dag var knoken mindre hoven men veldig stiv... jeg klarer ikke å knytte neven helt igjen og klarer heller ikke strekke hånden helt ut. Alt i mellom går fint. Men når jeg tar på den midterste knoken gjør det veldig vondt! Bare jeg er litt borti den liksom... hvis jeg tar en finger på den å beveger frem og tilbake er smertene veldig store, og det føles ut som om det stikker og blir varmt... jeg vet at det bare har gått en dag ogsånn men jeg lurer på om jeg burde sjekke det ut? Jeg klarer jo å bruke hånden ganske greit men det skremmer meg litt at det gjør så utrolig vondt å ta på den midterste knoken... vil heller ikke egentlig si det til mamma i og med at det er ganske teit å slå hånden i veggen...

 

Svar
Hei jente, 
 
det er ikke helt umulig at det kan være et brudd i hånden. Dersom du fortsatt har vondt skal du la en lege undersøke deg. 
 
Lykke til! 
Hilsen legen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse