Hopp til hovedinnholdet

jeg har vært syk siden onsdag (30.august) og blir ikke bedre. Jeg er veldig sliten, vondt i øyne når jeg ser til siden (som jeg pleier å få med feber, men har ikke feber nå), trykk i hodet, veldig hovne øyelokk hvor også det høyre øyelokket er veldig tørt og flassete, jeg har også en tørr flekk ved hårfestet på venstre side av ansiktet og leppene mine er veldig tørre både på og rundt og det er store hudfliker som man kan dra av. Spørsmålet mitt er; hva kan dette være?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vært syk siden onsdag (30.august) og blir ikke bedre. Jeg er veldig sliten, vondt i øyne når jeg ser til siden (som jeg pleier å få med feber, men har ikke feber nå), trykk i hodet, veldig hovne øyelokk hvor også det høyre øyelokket er veldig tørt og flassete, jeg har også en tørr flekk ved hårfestet på venstre side av ansiktet og leppene mine er veldig tørre både på og rundt og det er store hudfliker som man kan dra av. Spørsmålet mitt er; hva kan dette være? Mamma har lurt litt på kyssesyken, og jeg vet at det går blandt mange i klassen min nå, men er dette symptomer som passer? Jeg hadde også en flått for to-tre uker tilbake, kan det ha noe med det å gjøre? I sommer hadde jeg også sex, og jeg sugde ham og etter det kom de tørre leppene og det tørre øyelokket, men følte meg ikke dårlig, kan det alikevel ha noen sammenheng? Tusen takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til ung.no om dette! Hva dette kan være, er vanskelig å svare på. Du oppgir flere ting som må undersøkes nærmere. -Flottbittet, du har hatt sex hvor du sugde en gutt og i tillegg har du de andre symptomene du beskriver.

Jeg anbefaler at du får alt dette undersøkt hos lege. Men symptomene du beskriver gir ikke umiddelbart assosiasjoner til verken kyssesyken eller reaksjoner på flottbitt. Du må se om du har merker etter flottbittet ditt og om det viser tegn til at det kan være en infeksjon ( rødt merke der du ble stukket) kan dette ha sammenheng.

Som du skjønner er det vanskelig å kunne si noe om dette uten å snakke med deg og se deg, så ta kontakt med legen din slik at du får en undersøkelse og eventuell behandling!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse