Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

muskelplager

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 som har/får veldig vont i skuldre og nakke, det kjennes ut som om jeg har små klumper under hunden, som gjør veldig vont. Jeg får vont nedover hele ryggen, tilogmed noen steder på rumpa. Jeg blir ganske fort stresset, og er en del sliten fortiden. Stresser en del med skole tror jeg. Mamma pleier å masete meg litt der og smører på en krem noen ganger. Det blir ofte litt bedre i helgene, men i skolehverdagen er det ofte kjempevondt. Jeg lurer på om dette er farlig, og kan påvirke helsen min senere i livet, og om du har noen tips til hva som kan hjelpe? Tusen takk på forhånd!

Besvart 13.09.2017 14:35
 

Svar
Hei


Det høres ut som dette mest sannsynlig skyldes stress og muskelplager. Man kan bli stiv og øm i hele kroppen og i alt av muskler dersom man sitter mye i ro og anspenner seg. Det kan godt tenkes at det er det som er årsaken til dine plager. Når det er sagt kan du gjerne snakke med mamma og sammen kan dere bestille time hos legen din eller du selv kan dra innom legen på helsestasjon for ungdom og be om en generell helsesjekk for å være på den sikre siden.  Du kan si at du har mye smerter rundt i kroppen. 

Dette er ikke farlig (dersom det ikke ligger noen sykdom bak) men kan føles ubehagelig. Det er veldig viktig for deg å fokusere på nok søvn og trening. Da vil du føle deg mye bedre og du blir mer konsentrert til skolearbeidet. Trening er den viktigste behandlingen for en stiv/støl/sliten/stresset kropp. 

Lykke til.

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse