Hopp til hovedinnholdet

Har add. Kan jeg bruke medisinsk cannabis?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 15 år sliter med kraftig add. Lurer på en ting er de lovlig med medisinsk cannabis i norge i tablett form sliter med mye impulistivitet og urolig het. Vil helst velge cannabis over ritalin og adderall pga de er organisk og er mindre skadlig og er et naturlig stoff.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Bruk av medisinsk cannabis er ikke lov i dagens Norge. Dette er ett omdiskutert tema. Det er flere land i verden som tillater medisinsk cannabis, men om dette kommer til å skje i Norge, er ikke godt å si.

Meg kjent forekommer det at medisinsk cannabis brukes i sjeldne tilfeller i Norge, og da utelukkende til MS-pasienter. Det kan dessuten i spesielle tilfeller søkes om å bruke det syntetisk fremstilte cannabinoidet Marinol til for eksempel kreftpasienter.

For utfyllende svar på ditt spørsmål vil jeg råde deg til å chatte med eller ringe til Rustelefonen. Der jobber det fagpersoner med god kompetanse. Når det gjelder ditt spørsmål om "naturlige" stoffer, tenker jeg dette også er noe du kan diskutere med de.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ane har ADHD

20-årige Ane fra Stavanger er jente, og har ADHD. På utsiden ser hun ut som ei vanlig jente. Om dagen jobber hun som elektrikerlærling, og på kvelden henger hun med venner. – Men Ane har ADHD, en diagnose folk flest gjerne ser på som en guttegreie.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse