Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Små blå/lilla klumper rundt endetarmen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei er jente på 15. sist jeg hadde mensen(3uker siden) skulle jeg ta inn en tampong og brukte et speil, jeg så på anus at dt var boe litt merkelig med den. det va ikke store men små blå/lilla klomper rett utfor hullet. har søkt opp å det nermeste var at det kunne vert småmark eller lignende men det stemmer ikke med bivirkningene, jeg har absolutt ingen bivirkninger, hva kan deg være? er det farli eller smittsomt? jeg har det ennå mem plages ikke av noe det ser bare unormalt ut der. har snakket med mamma men tør ikke å gå til lege.

Besvart 13.09.2017 16:48
 

Svar
Hei

Ut fra hvordan du beskriver det, kan et høres ut som at du har små hemorroider rundt endetarmen. 

Hemorroider oppstår grunnet økt trykk mot muskelen i endetarmen noe som igjen kan føre til at blodårer som finnes der få en utposning, dette kalles også åreknuter. Disse kan være synlige utvendig, det er ikke farlig og heller ikke uvanlig.

Så lenge hemorroidene dine ikke gir deg plager, trenger du nødvendigvis heller ikke å gjøre noe med dette. Men det er lurt å passe på at du ikke får hard mage ved å spise fiberrik mat, drikke nok vann og være regelmessig i aktivitet. Hemorroider kommer nemlig ofte hvis avføringen ofte er veldig hard slik at man må presse mye når den skal ut og bruker lang tid på do.

Dersom du får plager fra dette, anbefaler jeg deg å ta en tur til fastlegen din slik at du kan få en undersøkelse.

  

Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre