Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Små blå/lilla klumper rundt endetarmen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei er jente på 15. sist jeg hadde mensen(3uker siden) skulle jeg ta inn en tampong og brukte et speil, jeg så på anus at dt var boe litt merkelig med den. det va ikke store men små blå/lilla klomper rett utfor hullet. har søkt opp å det nermeste var at det kunne vert småmark eller lignende men det stemmer ikke med bivirkningene, jeg har absolutt ingen bivirkninger, hva kan deg være? er det farli eller smittsomt? jeg har det ennå mem plages ikke av noe det ser bare unormalt ut der. har snakket med mamma men tør ikke å gå til lege.

Besvart 13.09.2017 16:48
 

Svar
Hei

Ut fra hvordan du beskriver det, kan et høres ut som at du har små hemorroider rundt endetarmen. 

Hemorroider oppstår grunnet økt trykk mot muskelen i endetarmen noe som igjen kan føre til at blodårer som finnes der få en utposning, dette kalles også åreknuter. Disse kan være synlige utvendig, det er ikke farlig og heller ikke uvanlig.

Så lenge hemorroidene dine ikke gir deg plager, trenger du nødvendigvis heller ikke å gjøre noe med dette. Men det er lurt å passe på at du ikke får hard mage ved å spise fiberrik mat, drikke nok vann og være regelmessig i aktivitet. Hemorroider kommer nemlig ofte hvis avføringen ofte er veldig hard slik at man må presse mye når den skal ut og bruker lang tid på do.

Dersom du får plager fra dette, anbefaler jeg deg å ta en tur til fastlegen din slik at du kan få en undersøkelse.

  

Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse