Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min kledde av meg selv om jeg sa stopp.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15år som hadde en kjærste for ca. 1år siden. Jeg besøkte han og han begynte å kle av meg uten at jeg ville. Jeg sa han skulle stoppe men han bare fortsatte. Jeg strittet imot men han var sterkere og klarte derfor å ta av meg alle klærne til slutt. Han tok på meg og klemte på kroppen min overalt. Det var utrolig ukomfortabelt og jeg hadde tårer i øynene hele tiden. Heldigvis ble jeg hentet før han rakk å gjøre noe mer. Jeg kledde på meg fort å sprang ut uten å si hadet engang. Jeg sendte han melding æ fortalte at jeg slo opp. Etter det blokket han meg og jeg har ikke snakket med han siden. Jeg fortalte ingenting til mamma men til mine tre beste venninner. De bare lo av det og sa at det absolutt ikke var pvergrep eller voldtekt. De sa også at de kjente denne gutten og sa at han aldri ville gjort now slikt.. Er dette voldtekt? Er dette overgrep?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei Jente 15 år.

Tusen takk for din henvendelse til oss.

 

Det er trist å lese det du har opplevd med ekskjæresten din. Vi forstår at dette er vondt for deg.

 

Det er ikke tillatt å tvinge av noen klærne eller berøre dem på en seksuell måte mot deres vilje. I tillegg forstår vi det som at du var 14 år den gangen hendelsen du beskriver skjedde, og da var du, som nå, under seksuell lavalder.

 

Det var bra at du greide å stoppe ham før han fikk tvunget deg til noe mer. Det var også fint at du fikk snakket med venninnene dine om det som skjedde, men trist at de møtte deg som de gjorde når du viste dem den tilliten.

 

Det er viktig å lære seg til å sette tydelige grenser for hva man aksepterer og ikke aksepterer av seksuelle handlinger. Kanskje kan det være nyttig for deg å snakke med noen om det som skjedde? Dette kan for eksempel være helsesøster på skolen du eventuelt går på eller foreldrene dine.

 

Hvis du ønsker å prate med noen andre, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116111, nettadresse: www.116111.no  eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 80057000, nettadresse: www.incest80057000.no

 

Vi legger samtidig ved noen linker som kanskje kan være nyttige for deg:

 

www.ung.no/overgrep/2308_Du_kan_få_hjelp_-_NÅ.html

www.ung.no/overgrep/3656_Sett_dine_egne_grenser.html

 

Lykke til videre.

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse