Hopp til hovedinnholdet

Jeg tok på rumpa til venninnen min da hun sov - er det voldtekt?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg har vært på tur med en venninne og en venn. Venninna vår har sovnet og vi har bestemt på å ta på rompa hennes og kose seg litt. Det har ikke vært noe penetrasjon, det var bare å ta på rompa og kose litt med den. Hun venninna vet ingenting om det. Er det voldtekt og hva skal jeg gjøre jeg har veldig dårlig følelse

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du og vennen din gjorde var ikke voldtekt. Men det kan nok vurderes som en seksuell handling mot noen som ikke har samtykket (sagt ja) til det, og det er straffbart etter regelen i straffeloven § 297.

Du er under den kriminelle lavalderen (15 år) og du kan derfor ikke straffes selv om du bryter loven. Men det er ikke sånn at det er fritt frem for deg å gjøre som du vil likevel. Hvis venninnen din anmelder saken til politiet kan du og foreldrene dine bli innkalt til avhør, men du kan som sagt ikke bli straffet.

Jeg skjønner at du angrer og at du syns dette er vanskelig nå i ettertid. Du får tenke på om du vil si ifra til venninnen din hva du gjorde, og be om unnskyldning for det. Det er viktig at man respekterer grensene til andre. Det er ikke greit å ta på noen uten at de har sagt ja til det.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse