Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Kan de se st jeg har røykt hasj og drukket Lean, fordi de tar jo blodprøve?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg skal til en ernæringsfysiolog for å finne ut alle vitaminene og sånt jeg mangler, men jeg lurer på om de kan se st jeg har røykt hasj og drukket Lean fordi de tar jo blodprøve.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Når man skal ta blodprøver for å se ernærings-status, tar man ikke blodprøver for noe annet enn det. Legen rekvirerer de blodprøvene som er bestemt ut fra problemet man har, ikke noe annet.
 
Som du vet er det ikke bra med rusmidler, og kanskje dette kan være en vekker for deg, at du må endre det du inntar og gjør? Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Endrer man på noe man gjør, kan det også innbefatte å endre hvem man omgås. Kanskje må du få nye venner, venner som lever sunnere? Da vil det være mye lettere å holde seg unna.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Journal og helseopplysninger

Helsejournal (ung.no)

Finnes det noen journal på meg? Vet fastlegen eller helsesøster at jeg var på sykehuset og hva de gjorde med meg der? Kan jeg gå til legen og få all informasjon om helsa mi fra jeg var liten og fram til nå?

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesøster og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping