Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hva bør jeg spise og hvordan bør jeg trene for å ned i vekt litt raskt? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ca 170 cm og veier nesten 100 kilo og vil ned i hvertfall 10 kilo litt raskt. Hvor ofte/lenge må jeg trene og hvordan type trening bør det være? Hva bør kaloriinntak/kosthold være? Hvor lang tid vil det ta

Besvart 13.10.2017 08:28
 

Svar
Hei

Hvis du vil redusere vekten, så må du endre livsstil. Livet du kjenner pr i dag må du legge bak deg, og du må etablere helt nye vaner i forhold til kosthold og aktivitetsnivå. 

Det er viktig at du finner frem til aktiviteter og trening som du liker å holde på med - hvis du skal klare å gjøre en ny livsstil av det. Det betyr at du selv må bestemme deg for hvor mye tid du skal bruke på trening og hva du skal trene. Så kan du eventuelt få hjelp av andre til å finne ut av hvordan treningsuken og treningsprogrammet bør være. 

Det er ganske enkelt slik at jo mer tid du bruker på trening, jo bedre resultater vil du få. Finner du trener som du "brenner for", så er det også lettere å investere mye tid i å trene - uten at det kjennes ut som et offer. 

Når det gjelder kostholdet, så må du også der finne frem til vaner og en måltidsrytme som du kan trives med. En intens, kortvarig diett er definitivt ikke løsningen. Du må heller etablere et kosthold som begrenser kaloririk mat, sukker/søtsaker og snacks, og som favoriserer frukt/grønnsaker, grove kornprodukter, magre meieriprodukter, osv. På matportalen.no kan du lese mer om det. Her kan du også lese mer om en som har gjort det samme som du er i ferd med å gjøre. 

En hurtig vektreduksjon anbefales for øvrig ikke. Erfaringsmessig er det slik at de som går veldig raskt ned i vekt, går like fort opp igjen. De fleste klarer å stå i en slankekur i noen måneder, men de færreste klarer å holde vekten stabil etter en intens diett. 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse