Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for you - #ikkegreit
No nudes for you - #ikkegreit

Er det trygt å ha p-stav når man har ME?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om det er trygt å ha P-stav når man har ME eller POTS? Kan P-staven påvirke de symptomene man har fra før slik som utmattelse, høy puls og blodtrykk? Og hvis man får bivirkninger av P-staven kan man ta den ut når som helst, eller må man vente en stund før man kan fjerne den etter at den er satt inn?

Besvart 12.10.2017 19:54
 

Svar
Hei

Du kan trygt få deg p-stav til tross for at du har ME eller POTS. 

De vanligste bivirkningene av p-stav er hodepine, ømme bryster, tørrhet i skjeden, humørsvingninger, depresjon, kviser, fet hud, fett hår og mindre sexlyst. Det er også vanlig med mellomblødninger. 

Bivirkningene er alltid verst i begynnelsen, og går som regel over i løpet av de 3 første månedene. Hvis plagene ikke går over kan du bytte til en annen prevensjon. Det er bare du som kan avgjøre om plagene er ille nok til å slutte eller bytte( sexogsamfunn.no).

Det kan være lurt å gå på pstav i 3 måneder for å se om eventuelle bivirkninger går over. Du kan ta ut p-staven når du vil. 

 

.

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

p-piller

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse