Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Rød, øm og hoven brystvorte som klør

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, i de siste dagene (3-4 dager) har min venstre brystvorte vært rød, litt hoven, øm og klødd veldig mye. Den har i tilleg flasset og virket veldig tørr (har prøvd å smøre med fuktighetskrem uten at det har hjulpet) Har vanligvis veldig lite følelse i nipplene, men nå er den veldig sensitiv... Bruker bh størrelse 70i så tviler på det er fordi de vokser...

Besvart 12.10.2017 23:37
 

Svar
Hei

De tegnene du beskriver er tegn på at brystvorten din er betent av en eler annen årsak. Kanskje en soppinfeksjon eller bakterieinfeksjon? Da hjelper det ikke som du beskriver å bruke fuktighetskrem.

Noen ganger kan kroppen ordne opp i slike infeksjoner selv. Andre ganger må man ha behandling. Du kan prøve å smøre på salve mot soppinfeksjon som kjøpes reseptfritt på apoteket. Hvis ikke det hjelper bør du oppsøke lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din, for å finne ut av om du trenger medisinsk behandling. Brystvorten skal ikke klø, være smertefull, rød og hoven.

Håper svaret hjelper deg litt videre til å finne ut av hva som kan hjelpe. Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse