Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst for å være pedofili. Hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg tørr ikke å dele dette med noen fordi jeg er redd det er noe skikkelig galt med meg.. Når jeg var rundt 10/11 år så slet jeg med angst om kvelden. Jeg pleide å gråte meg i søvn, og jeg spurte alltid mamma om jeg var normal. Jeg vet ikke helt om jeg er heterofil, jeg tror jeg kanskje kunne tenkt meg et forhold med en jente også. Men jeg har bare blitt forelsket i gutter. Men jeg tenner mest på jenter. Jeg er også redd for at jeg er pedofil. Det er ikke sånn at jeg tenner på barn direkte, men det er som om tenner på det som er ulovlig. Jeg sliter med depresjon og angst. Jeg er ikke på skolen. Men dette er det som tar knekken på meg. Er jeg pedofil selv om jeg tenner på overgrep eller tanken på at jeg tenner på barn? Når jeg onanerer så tenker jeg ikke på barn i det hele tatt. Men det er som regel etterpå og når jeg ikke onanerer. Jeg er skikkelig redd. Hva kan jeg gjøre? Jeg vet ikke om jeg er pedofil eller om jeg bare har tvangstanker om å tenne på det som er ulovlig.. Svar fort

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra du tar kontakt med oss. Det høres vondt ut å være så bekymret. Mange unge mennekser sliter med angst. Heldigvis kan en få det bedre men da må en snakke med noen om det som bekymrer en. Det å holde på mange vonde hemmeligheter vil ofte føre til mer angst.

Angst kan føre til at en får mange tanker og bekymringer som ikke stemmer med virkeligheten. Noen kan få angst-tanker om at de er pedofile. Noen sliter med det som kalles for tvangs-tanker, at de får ubehagelige tanker igjen og igjen som virker skremmende. Er dette noe du kjenner deg igjen i?

Heldigvis kan både angst- og tvangstanker behandles. Jeg legger ved noen artikler som kan være til hjelp for deg.

I din alder er det vanlig å stille seg endel spørsmål i forhold til sex og seksuell orientering (om en tiltrekkes av samme kjønn eller motsatt kjønn). Det er helt normalt og naturlig! Det er ikke noe galt med deg.

Det viktigste i det lange løp er å ikke stresse med disse følelsene, men la dem få gå sin gang. Kjenn etter hvem du føler deg tiltrukket av, hvem forelsker du deg i, hvem fantaserer du om seksuelt osv - er det gutter, jenter eller begge deler?

Klarer du å kjenne etter hva disse følelsene dine forteller deg vil det bli enklere å finne svar på det du lurer på.

Ønsker du å chatte anonymt med noen om sex og seksualitet kan du bruke chatten til klinikken Sex og samfunn, chatten er åpen mandag-torsdag fra 17.00 - 21.15

Når det gjelder angst og tvangstanker kan du bruke Mental Helse sin hjelpetelefon på tlf: 116 123

Håper svaret mitt var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Tvangslidelser

Vasker hender (colourbox.com)

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger. Det psykiske ubehaget kan være stort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse