Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Utfloden lukter sterkt og har endret seg. Hva kan det være?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et par spørsmål om utfloden min. Den har lukta sterkt, ekkelt og rart en god stund, og den endrer mye farge. Av og til er den gul, av og til grønn, av og til veldig tykk og hvit. Den er skikkelig slimete. Etter en knappe 4-5 timer har den tørket i små biter mellom kjønnsleppene, det er veldig mye. Kan dette være noe? Det plager meg endel. Vasker meg med intimsåpe hver morgen, og har et halvveis aktivt sexliv om det spiller inn. Hilsen jente, 18

Besvart 17.10.2017 18:33
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det kan være lurt å få sjekket dette opp. Endret utflod kan være tegn på en infeksjon for eksempel klamydia. Sopp eller bakteriell vaginose kan også være årsaken til problemet ditt.

Men uansett vil jeg anbefale deg en tur på helsestasjon for ungdom eller til fastlegen din for å sjekke dette ut for å se om du trenger behandling. 


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer - SOI

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (soi) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre