Hopp til hovedinnholdet

Utfloden lukter sterkt og har endret seg. Hva kan det være?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et par spørsmål om utfloden min. Den har lukta sterkt, ekkelt og rart en god stund, og den endrer mye farge. Av og til er den gul, av og til grønn, av og til veldig tykk og hvit. Den er skikkelig slimete. Etter en knappe 4-5 timer har den tørket i små biter mellom kjønnsleppene, det er veldig mye. Kan dette være noe? Det plager meg endel. Vasker meg med intimsåpe hver morgen, og har et halvveis aktivt sexliv om det spiller inn. Hilsen jente, 18

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det kan være lurt å få sjekket dette opp. Endret utflod kan være tegn på en infeksjon for eksempel klamydia. Sopp eller bakteriell vaginose kan også være årsaken til problemet ditt.

Men uansett vil jeg anbefale deg en tur på helsestasjon for ungdom eller til fastlegen din for å sjekke dette ut for å se om du trenger behandling. 


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer - SOI

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (soi) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse