Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg har lagt merke til at jeg har en klump ved øret på størrelse med en ert, som er litt bevegelig. Har også to klumper på oversiden av handa. Er redd for kreft?? Burde jeg gå til lege eller helsesøster eller no?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lagt merke til at jeg har en klump ved øret med størrelse på en ert, som er litt bevegelig. I tillegg har jeg smerter i øret av og til. Har også to klumper på oversiden av hånda, ikke små ikke store, som ikke er bevegelige - ser mer ut som en del av skjelettet. Er utrolig redd for at dette er noe alvorlig, som kreft ??? Burde jeg gå til legen med dette, eller bare helsesøster, ellerno?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Det du beskriver er nok mest sannsynlig helt ufarlig.

Jeg kan likevel ikke uttale meg helt sikkert om hva kulene dreier seg om da jeg ikke har sett dem.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke helsesøster på skolen, slik at hun kan vurdere disse kulene du har. Om hun finner det nødvendig, kan hun henvise deg til lege.

Jeg legger ved noen artikler du også kan lese

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse