Hopp til hovedinnholdet

Jeg mangler livsglede.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg mangler livsglede. Jeg merker at jeg trenger en pust i bakken av alt og gå til legen å få en sykemelding. Men jeg har ikke samvittighet til det. Jeg er råd vill.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Når du sier at du mangler livsglede, så tolker jeg det dit at du sliter med depresjon. Dette er noe mange kan streve med i perioder av livet, og det som er viktig når du ikke klarer å komme ut av det på egenhånd, er at du søker hjelp. Når man er kommet inn i en negative sirkel er det ofte vanskelig å snu det på egenhånd, og da trenge du hjelp. Det er ingen skam i å be om hjelp når du sliter i hverdagen og føler at livet blir tungt og vanskelig.

Mange synes allievel det er vanskelig å søke hjelp, en del er bekymret for å bli misforstått, ikke bli tatt på alvor og synes det er vanskelig å forklare negative tanker og følelser. Jeg tror mange også er usikre på om det vil være til hjelp, men vi vet at det å sette ord på tunge tanker hjelper og at det er viktig å oppsøke en som har kunnskap om det man strever med.
Fastlegen din vil ta på deg på alvor, og sammen vil dere finne ut hva som kan hjelpe for deg. Dersom sykemelding er nødvendig, så skal du ikke få dårlig samvittighet av den grunn. 
Det er viktig å ta vare på seg selv, og ta kroppens egne signaler på alvor.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse