Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg ble omskåret for 2 uker siden. Etter en uke begynte jeg å våkne med noe hvitt på penisen som forsvinner med engang jeg dusjer, men det kommer tilbake med en gang jeg jeg våkner. Likner på en måte som flass, kan se ut som hvit pulver, veldig lite, men ser fortsatt veldig rart ut. Hva kan det være?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Heei, jeg omskjærte meg for 2 uker siden og for ca 6 dager siden begynte jeg å våkne med noe hvitt på penisen... dette forsvinner med engang jeg dusjer men kommer tilbake med engsng jeg har lagt meg og våkner igjen... Er på en måte som flass ellerno, kan se ut som hvit pulver og d er veldig lite men ser fortsatt veldig rart ut... vet dere hva d kan være

Besvart 07.11.2017 11:51
 

Svar
Hei gutt

Takk for henvendelsen.

Først må jeg påpeke at vi her i ung.no får ikke undersøkt deg eller stilt deg oppfølgingsspørsmål, så vi kan ikke hjelpe deg med eksakt diagnose eller behandlingsforslag. Har du andre symptomer enn dette hvite pulveret som du beskriver? Smerte/svie, hevelse, kløe, rødhet eller øket varme som tegn på infeksjon? Har du smerte når du tisser? Du beskriver at du får et slags hvitt belegg som legger seg på penishodet, men som går bort når du dusjer. Hvordan ser penishodet ut når dette belegget er borte?

Penishodet er i virkeligheten et indre organ gjemt i forhuden som du nå har fått fjernet. Forhuden beskytter penishodet mot å bli tørr. Når forhuden er skåret bort forsøker kroppen selv å kompensere for den manglende beskyttelse ved å produsere et lag hud. Kanskje det hvite pulveret nå kun er grunnet at du er tørr? Du har sikkert fått beskjed om hvordan og hva du skal bruke for å vaske deg etter omskjæringen. Har du fulgt rådene om hvordan du skal gjøre dette?

Overdreven bruk av såpe kan virke mot sin hensikt fordi såpen tørker ut slimhinnen på penishodet. Hvis du sammen med flassing opplever kløe og rødhet på penishodet kan dette bety at det er ubalanse. Kanskje har du brukt for sterk eller mye såpe? Slike plager kan også ses i forbindelse med en soppinfeksjon. 

Som du skjønner er det ikke lett over internettet å mene noe konkret om dette uten videre samtale og undersøkelse. Dersom du ikke blir kvitt plagene eller de blir uholdbare, kan det være lurt å kontakte fastlege for en undersøkelse eller stedet som gjennomførte omskjæringen. Ikke vær redd, helsepersonell er der for å hjelpe deg. 

 

Vennligst hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Omskjæring av gutter

I Norge omskjæres omlag 2000 guttebarn hvert år. De fleste omskjæres av rituelle grunner av jødiske eller muslimske foreldrene. Det finnes også medisinske grunner til omskjæring.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om