Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Sjekker legene penis og blæra når man ligger i narkose?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg brakk armen som førte til at jeg måtte operere men etter jeg opererte sa hun at jeg burde prøve å gå på do fordi blæra mi var full. Så jeg lurer på om dem sjekker blæra og penisen min undre narkosen??

Besvart 05.11.2017 13:53
 

Svar
Hei

Det er en vanlig prosedyre at en sjekker om man klarer å tisse etter narkose. I forbindelse med kirurgiske inngrep blir det gitt ulike former for bedøvelse, samt smertestillende. Det er særlig disse anestesimidlene (bedøvelsesmidlene) som kan føre til at noen pasienter ikke er i stand til å tømme urinblæren ved egen hjelp rett etter kirurgi. Det er derfor du ble spurt om du klarte å tisse på egen hånd etter at du var ferdig med operasjon.

Legene sjekker ikke blæra og penisen din når du ligger i narkose. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesøster og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse