Hopp til hovedinnholdet

Sarahah

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lagde en sånn sarahah greie det er sånn at man kan si en km/t anonymt. Jeg fikk en km/t der det stå «hvordan kan du ha så små pupper, nei du har jo ikke det engang»

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du er ikke alene om å få ekle kommentarer på Sarahah. Jeg kjenner til flere som har opplevd noe liknende som det du beskriver der. Derfor tror jeg det er lurt å kutte ut den appen. Noen kaller den appen en mobbeapp. Se her på nyhetssaken til TV2. Slett brukeren og unngå sosiale medier hvor du kommer i kontakt med mennesker som ikke er hyggelige.

Kanskje du bør snakke med noen voksne om dette om du føler et stort ubehag. Det er ikke greit at du får slike meldinger. Det er de voksne som jobber på skolen sitt ansvar at du er trygg og har det bra på skolen. 

Du kan starte med å snakke med helsesøster eller sosiallærer på skolen. Si noe om hva som er viktig for deg og hvilken støtte du tenker at du trenger? Det er lurt å legge en god plan sammen med voksne hvis man skal ordne opp i slikt. 

Se også tips i vedlagte artikler.

Håper dette var til hjelp! Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

Ti tips for å takle nettmobbing

Jente sitter alene på skolen (colourbox.com)

Har du opplevd å bli mobbet eller ertet på nett? Eller er du en som selv har mobbet noen i sosiale medier? Her er ti tips til deg.

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Hva sier loven om nettmobbing? Er det straffbart?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Vi laget på gøy en nettside om hvem på skolen som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var vi som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse