Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått en stor pose eller vann-blemmesak bakom penis-hodet. Det er som denne sitter fast med forhuden eller noe. 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex som vanlig med kjæresten min for 3 dager siden, vi bruker aldri kondom ettersom hun er på piller. Etter dette har jeg fått en stor pose eller vann-blemmesak bakom penis-hodet. Det er som denne sitter fast med forhuden eller noe. Dette har da forårsaket til at jeg ikke får forhuden over penis-hodet. Det er ekstremt ubehagelig og jeg har ikke peiling på hva det kan være, har søkt overalt, men det er ingenting som beskriver det jeg har. I dag våknet jeg til at jeg hadde ekstreme smerter ettersom jeg hadde morrabrød, dette betyr at det også gjør vondt når penis blir erigert. Har du noen peiling på hva dette kan være? Har hatt noe lignende som dette før, men dette var aldri et problem ettersom den var borte dagen etter.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år.

Takk for spørsmålet ditt!
Siden vannblemmen kom nokså raskt etter sex, er det lite sannsynlig at dette er blemmer som følge av herpes.
Det høres nesten ut som om du har fått et gnagsår på baksiden av penishodet. På sammen måte som du kan få gnagsår på hælene eller andre steder på kroppen, kan du få gnagsår når hud gnisser mot hverandre i underlivet og det går for kraftig friksjon.

Du bør la den være i fred, så vil det gå over av seg selv. Men når den plager deg og gir smerte, bør du dra en tur innom lege på Helsestasjon for ungdom å la legen sjekke det. Legen kan eventuelt stikke hull på blemmen, og ta test for å utelukke annen årsak til blemmen.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk