Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg har arr på hånda fordi jeg iblant biter der når jeg er sur. Hvordan bli kvitt dem?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har biter hånda (mellom pekefingeren og langefingeren) når jeg er sur, mest når jeg er alene, isteden for å skrike. Jeg har gjort det siden jeg var liten ( 9-10-11 år?) Jeg gjør det ikke så mye når som jeg gjorde før, men jeg har arr jeg syns er veeeldig stygg på hånda, liker ikke når noen ser på mine hender, eller holder de, og prøver å gjemme de. ( det er liksom litt mørkere enn min hun, og den ser "hoven"ut) hvordan kan jeg kvitte meg med den? er det mulig å kvitte seg med det med kremer, har egt prøvd i en liten periode uten hjelp. I tilegg "presser jeg" på huden i tommelen, eller river huden, når jeg stresser til prøver. Jeg får masse hjelp av dere, dere har hjulpet meg så mye, mer enn dere tror. Jeg vil bare si TUUSEN TAKK <3.

Besvart 23.11.2017 20:14
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Ut ifra det du skriver forstår jeg at du vil vite hvordan du kan bli kvitt arr mellom fingrene som du har fordi du biter mellom fingrene når du er sur. I tillegg presser du på huden i tommelen når du blir stresset. Det er fint at du tar kontakt for å finne ut mer om dette. 

Hud som har fått arr, vil aldri bli helt som før igjen. Du kan lese om huden og hva som skjer i huden når man har arr her. Når først arrene er der, er det ikke så mye å gjøre med dem. Prøv å slutt med å bite i hånda når du blir sint. Da blir det ikke nye arr. Det beste er om du klarer å leve med at huden der er annerledes, og dersom du får spørsmål om det fra andre kan du ha tenkt ut et svar på forhånd som du syns det er greit å gi.

Det høres ut som at du har en uvane med å presse på huden på tommelen når du stresser, og det kan du gjøre noe med. Du kan prøve å finne en annen vane som du kan erstatte den eksisterende med. Hver gang du begynner å presse eller får behov for å presse, så utfører du bevisst din nye vane isteden for. Nye vaner bør være noe annet å bruke hendene til. Dette kan f.eks være å tegne eller å snurre på en ring eller armbånd. Vær kreativ og bruk din fantasi. Sett deg små mål og belønn deg selv underveis, for eksempel en liten premie hver gang du har greid en viss tid uten pressing. Kanskje kan du finne litt ut av hva som stresser deg. Hvis det er mye skolearbeid som stresser kan du snakke med lærer eller rådgiver for å få noen tips om hvordan du kan stresse mindre med dette. Du kan også snakke med helsesøster om hvordan du har det.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Slik takler du stress

Tenåring holder ei stor rund klokke foran ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser