Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg har asperger. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg tror jeg har asperger. Jeg har lest om det og jeg kjenner meg igjen men mesteparten. Jeg har ikke tenkt at jeg har asperger før denne uka. jeg har tatt to tester der 32 poeng er at man har asperger og jeg scorte 37 på den ene og 38 på den andre. Fetteren min har asperger og bestevennen min har autisme og jeg føler meg så lik dem når jeg er sammen med dem

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Dersom du lurer på om du har Asperger syndrom, så synes jeg du skal snakke med en voksen om det. Helsesøster på skolen er tilgjengelig for en prat og kan være god å snakke litt med om bekymringene du har.

Du kan snakke med foreldrene dine om mistanken din og de kan ta deg med til fastlegen din, som kan henvise til Barne- og Ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP). På BUP vil du og foreldrene dine få prate med en som kan mye om Asperger syndrom og som kan gjøre ulike tester for å finne ut av dette sammen med deg og foreldrene dine. 

Du kan også ringe Autismeforeningen, se nettside autismeforeningen.no, der finnes det folk som kjenner godt til Asperger og kan snakke med deg. 

Se også artikler som jeg har lagt ved.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.  

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du Asperger syndrom, eller kjenner du noen som har det?

Asperger syndorm

Asperger syndrom består ikke av ett enkelt symptom, men mer som et mønster av vansker. Personer med Asperger syndrom har forskjellige typer vansker, men også noen likhetstrekk.

Les mer

Innlegg: "Livet med ADHD og Asperger"

Yousef Bartho Assidiq

Å leve med ADHD er ikke alltid like lett. Men plutselig kan en se fordeler med det også! Yousef Bartho Assidiq forteller.

Innlegget er srevet av Yousef

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse