Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Mensen min er forsinka i 10 veker nå. Kan eg være gravid? Eg har ofte  hovudverk, er konstant trøytt og kvalm. Tankane mine har tatt litt overhand. Magen har vakse mykje dei siste 2-4 måndene. Kan ikkje hugse å ha hatt sex i heile tatt. Trenger virkelig hjelp! 

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei... mensen har vært forsinka i 10veker nå...er eg gravid?! eg verker i hovudet ofte, er konstant trøtt og kvalm kver dag...tanken har tatt litt over for meg, så lurer også på om det kan være eg inbilder meg noko? magen har vokst mykje dei siste 2-4 måndene og eg har nok lagt på meg... kan ikkje huske å ha hatt sex...sann i det heile tatt i mitt liv.... trenger virkelig hjelp! ¨å ikkje svar at eg må ta det opp med en voksen, for det klarer eg ikkje :(

Besvart 28.11.2017 18:31
 

Svar
Hei!

Når du ikkje har hat sex er du i alle fall ikkje gravid. Det er heilt sikkert. Om magen har vakse dei siste månadane kan det være at du berre har lagt på deg. Mensen kan være forsinka om ein stressar mykje, trenar mykje eller slankar seg. I din alder er det heller ikkje uvanleg at mensen kjem uregelmessig.

Kvifor du har konstant hovudverk er trøytt og kvalm veit eg ikkje. Kanskje du stressar? Anbefalar at du tar kontakt med legen din for ein sjekk. Kanskje ein ide å ta kontakt med helsesøster på skulen for å få hjelp til å sortere kva som er kva.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik takler du stress

Tenåring holder ei stor rund klokke foran ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Stressa jente med skolearbeid

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

Les mer

Mensen - sånn er det

Jente på do (colourbox.com)

Har du ikke fått mensen ennå? Eller kommer den hver måned nå, regelmessig eller ikke? Er det ok, eller er det en plage hver gang? Mensen vil komme i 35-40 år av en kvinnes liv, så det er viktig å prøve å leve godt med den.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om rasisme?

Har Norge drevet med slavehandel?