Hopp til hovedinnholdet

jeg veier 42/43 kg og er 166 cm høy. Jeg spiser og trener normalt. Mange sier jeg er tynn og det er jeg enig i selv.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg veier 42/43 kg og er 166 cm høy. Jeg spiser og trener normalt. Mange sier jeg er tynn og det er jeg enig i selv. Er dette en for lav vekt, burde jeg gå til lege?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er riktig at du er tynn. Når jeg ser på din Kroppsmasseindex (KMI) så viser den 15.6 og det betyr at du er undervektig. Normal KMI for jenter på din alder bør ligge mellom 16.9-23,4.

Om du er frisk og kjenner deg i fin form og at ikke vekten din går ned, trenger du ikke gå til lege. Men du kan være oppmerksom på å spise ofte og god mat slik at du kan legge på den noen kilo. Jeg legger ved et par artikler det kan være nyttig for deg å lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Veier seg på badevekt (colourbox.com)

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse