Hopp til hovedinnholdet

Plaget med hyppig hodepine.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har ofte vondt i hodet. Opp til 3 ganger i uka. Hva skal jeg gjøre ? Bør jeg oppsøke lege? Og hva kan evnt legen gjøre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hodepine kan ha mange årsaker. Mange blir redd for alvorlige sykdommer, ved hodepine. Men hodepine har som regel ganske ufarlige årsaker! Det kan komme av stress og nervøsitet, av stive musker, eller ufarlige sykdommer som jernmangel osv.

Jeg kan ikke si sikkert hva årsaken er hos deg, uten å ha undersøkt deg selv. Men hvis en går med hodepine lenge, og den ikke går over, kan det være greit med en sjekk av lege. Da kan du gå til fastlegen.

OM og hvilke tester du bør ta, vil avhenge av hva du forteller, og hvordan legen vurderer det. En kan undersøke kroppen og da nervene spesielt (ved vanlig kroppslig undersøkelse), ta blodprøver, og noen ganger henviser en også til CT- eller MR av hodet. En kan også henvise til nevrolog, men dette er i så fall helst etter at en har fått svar på de andre testene. Legen kan altså begynne å teste, og «nøste» litt ut hva som kan være årsaken. Alt etter som hva årsaken er, kan legen gi deg behandling. Det kan være alt fra fysioterapi for stive musker, jerntabletter for jernmangel osv. 

Det er også viktig å tenke på om sover eller spiser dårlig, eller stresser mye, når en har hodepine. Psykiske belastninger vil også påvirke. Alt dette kan føre til hodepine. 

God bedring!
Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse