Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor stoppet mensen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Fikk mensen for to år siden.. hadde det da den ene gangen og så et halvt år senere. Deretter et halvt år senere. Nå har det gått 1 år.. hva skjer med meg? Er det farlig? har vært mye stresset og sur. Er fosterbarn så har mye og tenke på.. vil ikke gå til lege.Og jeg har Ikke hatt sex så jeg er ikke gravid.. men uansett.. er jeg syk? Vær så snill og svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er normalt at en kan få mensen og at den stopper i en lang periode. Har du mye stress i livet ditt så kan det ha en innvirkning på at mensen stopper. Gjerne når en ikke får mensen og er stresset på det. Har du gått ned i vekt kan også mensen stoppe. 

Fint om du snakker med helsesøster på skolen din om hvordan du har det. Da kan du også stille spørsmål om mensen. Snakk også med fosterforeldrene dine.

Ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvem er fosterforeldre, og hva kan jeg forvente av dem?

Foreldrepar (colourbox.com)

Fosterforeldre er helt vanlige folk som har lyst og overskudd til å ta inn et ekstra barn i familien sin. Akkurat som andre foreldre, er fosterforeldre forskjellige og har ulike egenskaper og måter å være på. De har ulike interesser og er flinke til forskjellige ting. Dette får du gjerne høre mer om før det blir bestemt hvem som skal bli din fosterfamilie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse