Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Tips til sterkere negler. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge slitt med dette med negler, fordi jeg føler at alle har så mye finere negler enn meg. Når jeg var liten, bet jeg negler, men det slutta jeg med for 2-3 år siden. Og ikke bare føler jeg at neglene mine aldri vokser lange før de brekker, men også at neglebåndene ligger ganske langt oppe på neglen, så det ser ut som om de er kortere. Hver gang jeg prøver å «skyve» de litt bakover, sklir de ned igjen. Jeg har prøvd mage produkter, men ingenting virker... Noen tips?

Besvart 07.01.2018 14:51
 

Svar
Hei

Så flott at du har klart å slutte å bite negler. Noen har mer flisete negler enn andre. Å stelle neglene hver dag kan være lurt for å holde dem fine. 

Når du filer neglene, begynn på sidene og fil inn mot midten. Unngå å file fram og tilbake, da kan du lage rifter. Jo finere fil, desto enklere er det å få den fasongen du ønsker.

Mange har tørre og harde neglebånd. Ikke fall for fristelsen til å rive eller klippe i dem, da kan du lett få sår og hard hud. Bruk heller vannbad og en god håndkrem.

Hvis man har skjøre negler kan en også bruke en negelforsterker. Bruk negelolje hver kveld der du skyver negelbåndene bakover. Hvis man skal ha stelte negler må en stelle de hver dag, særlig hvis neglene er porøse i utgangspunktet. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse