Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg vil at musklene på beina skal være synlige.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg spiller fotball og har ganske store lår, og det vil jeg fortsatt ha, bare at jeg vil ha mere muskler enn fett. Finnes det noen øvelser som gjør at jeg får muskløse lår og legger, og at fettet forsvinner? Må jeg slanke meg først, og så trene musklene? Jeg vil liksom at musklene på beina skal være store og synlige..

Besvart 12.01.2018 19:12
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så fint å høre at du er fornøyd med å ha muskler i beina! Det er jo veldig viktig å ha det, og særlig i fotball har man jo bruk for dem! Hvor tydelige, eller markerte muskler man har, avhenger av end el ting. For det første er det mye vanskeligere for jenter å få det enn gutter, fordi jenter naturlig har mer kroppsfett, og det særlig på lår og rumpe. Det kommer også an på genene du har, noen har mer anlegg for det enn andre. Hvor stor mengde kroppsfett man har, vil jo naturligvis også ha noe å si. Men generelt skal det en del til for at en jente på din alder har veldig tydelige muskler.

Jeg tenker ikke at det er noe øvelser du trenger å gjøre, du får jo trent på en god måte gjennom fotballen. Og med mindre du er overvektig, anbefaler jeg deg heller ikke å ha fokus på slanking. 

Mitt tips er å jobbe litt med hvordan du ser på deg selv. Istedenfor å fokusere på det du synes er negativt, eller vil forandre - prøv å ha fokus på alt det du liker, og at du har en sterk og sunn kropp som fungerer. Jeg vet at det ikke er så lett, når det er så mye fokus på kropp og utseende i samfunnet vårt, men hvis man øver på det, kna man faktisk klare å endre det. 

Jeg legger ved noen artikler med tips til det, i tillegg til et par som forklarer litt mer det med gener og trening, og markerte muskler. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

"Fit", "ripped", eller markert - men ikke nødvendigvis sunn

Markerte muskler og sixpack er ikke synonymt med god helse. Her kan du lese hvorfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse