Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Startet med p-stav for litt over en måned siden. Ved første blødning kom det en litt tykk geleaktig klump. Kan dette har vært en bit av livmorslimhinnen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! For litt over en måned siden fikk jeg satt inn p stav, og jeg fikk første mensen med p staven for noen dager siden. På første og andre dag av mensen skjedde det noe jeg aldri har opplevd før. Sammen med blodet kom det ut en slags bit av noe som lignet på hud. Den var litt tjukk og geleaktig og på en måte en "hinne". Jeg har aldri hørt om noen som har opplevd dette før, så jeg ble veldig redd! Kan dette har vært en bit av livmorhinnen som vanligvis blir oppløst når man har mensen? Hvorfor kom den ut hel for meg? Eller kan det være noe farlig? Takk for svar!

Besvart 13.01.2018 12:49
 

Svar
Hei!

Ut ifra det du skriver kan det høres ut som om det er slimproppen som dannes i livmorhalsen som har kommet ut. Rundt eggløsning (ca 2 uker før neste mens) vil slimet i livmorhalsen bli veldig seigt  Vanligvis kommer dette ut i små porsjoner, men en gang i blant kan hele "proppen" løsne på en gang og komme ut som en klump. Ofte er den blank-hvitaktig, men kan ha tegn til blodspor i seg. Ved bruk av hormonell prevensjon blir  denne slimproppen også tykkere. Tenker at det er en slik slimpropp som har kommet ut sammen med blodet. Så ingen bekymring.

 




Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om forelskelse?

Hva er adrenalin?