Hopp til hovedinnholdet

Vondt under brystet

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! I det siste har jeg hatt vont på venstre side rett under brystet, og jeg har begynt å gå ned i vekt veldig fort! Så jeg lurte på om det var noe galt med meg, eller noen sykdommer?

 

Svar
Hei jente, 
 
du beskriver at du har vondt på venstre bryst, du har også gå ned i vekt. Denne kulen kan være en del av brystvevet, altså en utvikling av brystet, som er helt normalt i din alder. Det er veldig veldig sjelden å skulle ha en kul som er brystkreft i din alder, så det trenger du ikke å bekymre deg for. Kulen kan være en fettkul eller en lymfeknute. Det er også vanlig og ikke ufarlig. Det at du går ned i vekt må være en annen forklaring. Kanskje spiser du mindre enn tidligere? Jeg synes du skal snakke med en voksen hjemme eller helsesøster om at du har gått ned i vekt. Kanskje skal du en tur til fastlegen din. 
 
Lykke til!

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Tony
0
15.07.2018 01:01:36
Hei.. lang historie sånn at dere forstår min side.. jeg dro til Spania for over en måned siden, dagen før så snorta jeg og drakk.. når jeg kom til Spania samme dag så gikk pulsen min høyt og jeg fikk anfall.. de neste dagene gikk helt fint til siste dagen.. og jeg har aldri drukket så mye på en dag en det jeg har gjort før.. men jeg bare drakk.. neste dag når jeg skulle ta flyet hjem så bare var jeg i hotellet og spydde mange ganger og det gjorde vondt i halsen.. helt siden fra den dagen så har jeg hatt en del smerter i brystet, det føles ut som noen ganger at jeg ikke klarer å puste og føler jeg komme til besvime, det kommer og går.. men er ikke stressende person så lar ikke psyken overta meg.. dro til legevakta og de sa tok blodprøver og sjekket øret for noen sykdommer eller virus eller hva enn de gjør.. de sa blodet er perfekt og jeg har ikke noe sykdommer.. men det fortsatt kommer smerter i brystet.. så jeg lurer på om det er spriten eller cola’n, somebody help me. Jeg er ikke så flink til å vite hva det er.. og jeg har ikke rørt noe etter den dagen (Hei! Vi svarer ikke på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn til https://www.ung.no/oss/ for å få svar fra en fagperson. Nå i sommer svarer vi kun på svært alvorlige saker som haster. Vanlig spørretjeneste åpner igjen 6.august. Vennlig hilsen redkajsonen)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse