Hopp til hovedinnholdet

Vondt å bæsje

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har idag hatt problemer med å basje. Det gjør litt vondt og må presse mye. Lest meg litt opp på hemoroider, men eneste symptom er utposninger rundt rumpehål. er ingenting blodig, men hva skyldes dette? Og hvordan kan det eventuelt behandles? Kan det ha noe med analsex å gjøre?

 

Svar
Hei jente, 
 
man kan få vondt i endetarmsområdet og åpningen etter analsex. Det er viktig å bruke glidemiddel og avstå om du har vondt. Det kan være hemoroider som gir smerter hos deg, det trenger ikke blø. Det er utposninger på blodårer i dette området. Det kan komme om man sliter med å få bæsjet ved forstoppelse slik at man trykker mye. Dersom du fortsetter å ha vondt kan du få en krem og stikkpille av fastlegen din. Det er først og fremst viktig at du ikke er forstoppet. Det kan du også snakke med fastlegen din om. 
 
Lykke til! 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse