Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bruke øyesalve. 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Legen sa at øynene mine var litt tørre ga meg resept på Simplex øyesalve som består av en blanding vaselin/parafin og fungerer kjempebra, men salven setter seg fast i både hud og hår, og det virker nesten som at det får øyevippene mine til å falle av... Finnes det en mer effektiv måte å fjerne det fra huden på enn med såpe og vann?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har fått anbefalt Simplex øyesalve pga tørre øyne. Denne salven skal ikke egentlig sette seg fast i vipper eller i huden. Men den kan nok være litt «klissete». Det beste er kanskje å bare vente å «blinke» den bort, altså vente å se om den ikke forsvinner etterhvert. Hvis du vasker den bort med (sterk) såpe, kan du nok irritere øynene mer. 
 
Jeg vet ikke om jeg egentlig vil anbefale deg å fjerne denne salven. Det er meningen den bare skal være der (og bli «oppbrukt» etterhvert), ikke fjernes. Men du bør i så fall bruke vann, kanskje litt mild og nøytral olje. Kanskje kan du også prøve sminkefjerner til vannfast sminke (som er oljebasert). Dette får du dagligvarebutikker og i noen klesbutikker osv (og også på apotek, vil jeg tro). 
Du kan ellers høre med apoteket eller med legen, om du heller skal bruke øyedråper (med samme virkestoff) eller andre lignende ting. 

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse