Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å shave kjønnshårene i nærheten av kjønnsleppene?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Er det negativt eller farlig å shave kjønnshårene i nærheten av kjønnsleppene? Hvor langt kan man gå med vanlig shaving før dt kan få komplikasjoner?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Huden i underlivet er spesielt sårbar og kan lett få skader, det er faktisk derfor en har hår her, slik at huden beskyttes.

Selv om man går nøye til verks vil det alltid være en fare for at du kan blir rød og irritert i huden, få skader og få små prikker eller kviser etter hårfjerningen. Noen er mer plaget enn andre. Hvor stor faren er hos deg, er derfor ikke mulig å si noe om, men det er uansett veldig viktig med helt rent utstyr og skarpe blad om en velger barbering.

Vi har laget en fin artikkel her som jeg anbefaler deg å  lese. Her kan du få gode råd og tips om forskjellige måter å fjerne hår.

Det bør nevnes at intimbarbering har flere negative faktorer enn hudplager. Det er bla. dokumentert at kjønnshårene spiller en positiv rolle for seksualiteten, blant annet ved at de øker stimuleringen til hudnervene. Du kan dermed få en mer positiv seksuell opplevelse hvis du lar være å barbere deg.
Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva liker partneren best? Skal både gutter og jenter fjerne kroppshår, og skal det være alt eller bare noe?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse