Hopp til hovedinnholdet

Uteblitt blødning etter det første p-pille brettet.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 16 år som er på det første p-pille brettet. Jeg er nå på de hvite pillene og ble fortalt at da vil jeg få blødninger. Jeg er nå på den tredje hvite pillen og ingenting har skjedd enda. Hva betyr dette? Er jeg gravid eller er det noe annet feil? Takk på forhånd for svar:-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for ditt spørsmål!

P-piller har høy sikkerhet så har du tatt pillen hver dag til omtrent samme tid er sjansen svært liten for at du skal være gravid. Jeg går ut fra at graviditet var utelukket før du startet på p-piller. 

Det er litt individuelt når i uka uten virksomme piller blødningen starter, den kan enda komme. Men det hender også at mensen uteblir når man bruker p-piller, skjer det to ganger på rad er det anbefalt å ta en graviditetstest.

Var graviditet utelukket før p-pillestart og du har tatt en pille hver dag er sjansen som sagt svært liten for at du er gravid. Men kommer ikke mensen, du får symptomer på graviditet eller bare føler deg usikker kan du ta en graviditetstest. 

Du skal uansett om du har fått blødning eller ikke eller fortsatt blør starte på neste brett etter de 7 hvite pillene. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse