Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig sår nedentil, bør jeg oppsøke lege ?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17 år som er seksuelt aktiv. Gutten jeg er med skal være testet og jeg er testet. Jeg er ikke i noe forrhold med denne gutten, men han sier han ikke ligger med noen andre. Allikevel har jeg de siste tre dagene vært veldig sår nedtil, og i dag nå sjekket jeg rett og slett i speilet nedentil og der ser jeg at jeg er ekstremt hoven og nesten litt «tørr» i huden på de indre kjønnsleppene. Dette plager meg veldig men ønsker og vite om det er noe jeg bør ta til lege eller om det er normalt og få slik og at det går over av seg selv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Det er ikke vanlig å bli plutselig bli veldig sår og hoven i underlivet. 
Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med fastlegen eller legen ved helsestasjon for ungdom, slik at du kan få en vurdering, og evt behandling. 

God bedring !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse